Bessie Smith (15 prill, 1894 – 26 shtator, 1937)

Bessie Smith lindi e varfër në Chattanooga, Tennessee. Deri në moshën 9 vjeçare, të dy…

Barbara Gittings (31 korrik 1932 – 18 shkurt 2007)

Barbara Gittings ishte aktiviste e shquar amerikane për barazinë LGBTIQ+. Babai i saj ishte anëtar…

Angelina Jolie (4 qershor, 1975)

Aktorja amerikane Angelina Jolie përpos që luan role lezbike dhe biseksuale, është e hapur për…

Amy Winehouse (14 shtator, 1983 – 23 korrik, 2011)

“Unë nuk mendoj se aftësia juaj për të luftuar ka të bëjë me sa i…

Alice Walker (9 shkurt, 1944)

“Asnjë person nuk është mik i yti nëse kërkon heshtjen tënde, ose mohon të drejtën…

Alice Austen (17 mars, 1866 – 9 qershor, 1952)

“Unë jam e lumtur që ajo që dikur ishte shumë kënaqësi për mua është tani…

Albert Cashier (25 dhjetor, 1843 –10 tetor, 1915)

Albert Cashier ishte emigrant në Amerikë, i lindur në Irlandë, në vitin 1843. Cashier shërbeu…

Alan Turing (23 qershor, 1912 – 7 qershor, 1954)

Alan Turing ishte një matematikan anglez, një kompjuterist, një logjist, një kriptanalist, një filozof dhe…

Chevalier d’Éon (5 tetor, 1728 – 21 maj, 1810)

Chevalier d’Éon u lind në rajonin veriperëndimor të Burgundisë, në vitin 1728. E caktuar mashkull…

Stormé DeLarverie (24 dhjetor, 1920 – 24 maj, 2014)

“Ishte rebelim, ishte kryengritje, ishte mosbindje e të drejtave civile – nuk ishte thjesht një…