Tu e lexu qitash
Seritë Arrested Movements adresojnë pozitivitetin e trupit mashkullor

Seritë Arrested Movements adresojnë pozitivitetin e trupit mashkullor

+8
Shih Galerinë

Gjatë dekadës së kaluar, ‘pozitiviteti i trupit’ është bërë një bisedë kryesore kulturore, duke nisë një lëvizje pozitive mbi trupin. Njerëzit kanë diskutuar jo vetëm se sa i rëndësishëm është përfaqësimi, por edhe mënyrën se si imazhet në media ndikojnë në imazhin e vetes dhe nga aspekti i shëndetit mendor.

Ndërsa shumë nga bisedat kryesore rreth pozitivitetit të trupit përqendrohen në trupat e grave – të cilat janë më të komercializuar dhe padyshim gjithashtu shumë më të dukshme – ka një bisedë të rëndësishme për të bërë rreth trupave të burrave. Kjo bisedë është edhe më e rëndësishme në bisedat e gejëve, dhe  burrave queer.

Në projektin e tij Arrested Movement, fotografi Anthony Patrick Manieri shpreson të lëvizë gjilpërën në vetëdijen e imazhit të trupit rreth formës mashkullore. Me një histori të punës në modë dhe fotografinë e portretit, Manieri vendosi të krijojë një iniciativë gjithëpërfshirëse të ndërgjegjësimit dhe seri portrete që feston dhe promovon imazhin pozitiv të trupit për burrat.

Që përfshirja nuk është vetëm racë, por forma dhe lloji i trupit, gjinia dhe seksualiteti, mosha, dhe më shumë. Siç zbuloi ai në intervistën për revistën Out megjithëse, ndërsa ai ka parë ndikimet e projektit në ata që ai ka fotografuar, ai gjithashtu ka ndjerë një ndryshim edhe nga brenda.

“Tema e pozitivitetit të trupit nuk është specifike për gjininë, ndryshe nga mënyra se si shumica e mediave e mbulojnë këtë, me statistikat më të akumuluara që përqendrohen te gratë. Edhe burrat ndjenjë. Burrat duhet të përfshihen në bisedën që po zhvillohet. Kjo ishte shtysa për këtë projekt. Ne të gjithë duhet të shihemi dhe dëgjojmë, kështu që gjetja e modeleve që ishin të ndryshëm dhe mbajtja e ndërlidhjes në mendje për sa i përket gjinive mashkullore ishte e rëndësishme për të ndihmuar njerëzit të ndihen të përfaqësuar. Një pjesë e madhe e pozitivitetit të trupit ka të bëjë me shëndetin mendor, dhe mungesa e vazhdueshme e përfaqësimit të larmishëm të trupit mashkullor në media dhe media sociale po krijon një epidemi të vërtetë.” – ka delaruar Manieri.

Sa i përket qëllimit përfundimtar të projektit, autori tha se: “Arrested Movement gjithmonë ishte menduar të ishte një projekt artistik, duke nxjerrë në pah bukurinë e trupave të ndryshëm mashkullorë ndërsa sillte vetëdijen për pozitivitetin e trupit që i rrethon burrat. Objektivi është që të kemi një seri shfaqjesh të galerive të partnerizuara me një botim libri, i cili do të shfaqë imazhe të zgjedhura dhe (ri) lançim në 2021. Ekipi im gjithashtu është përqendruar në sjelljen e kësaj ekspozite në ekran, duke kërkuar një kompani prodhimi që mund të ndihmojë ne krijojmë një dokumentar ose seri dokumentarësh përqendruar në imazhin e trupit mashkullor. Nga atje, unë gjithashtu dua të filloj një podcast, si dhe të krijoj një retreat për burra duke u përqëndruar në shëndetin mendor dhe vetë-fuqizimin. Kohët e fundit, unë kam qenë duke biseduar me ilustrues brenda komunitetit LGBTQ+, duke bashkëpunuar në krijimin e një serie ilustrimesh bazuar në portrete të zgjedhura të Arrested Movement, duke interpretuar këto imazhe në mënyrën e tyre artistike. Qëllimi këtu është që të vazhdojmë të avancojmë mesazhin dhe bisedën e pozitivitetit të trupit për burrat dhe të takojmë njerëz atje ku janë.”

Kqyre edhe qito

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top