KULTURË

Lady Gaga mbledh 128 milion dollarë për luftimin e koronavirusit

Lady Gaga, së bashku me grupin Global Citizen, kanë grumbulluar tashmë 128 milion dollarë për…

Kur “Friends” shfaqi për herë të parë në televizion martesën mes seksit të njëjtë

Seriali i njohur amerikan ‘Friends’, i shfaqur nga viti 1994 deri në vitin 2004, është…

Karakteret queer në Game of Thrones

Në vendin mistik të Westeros, ka gjithçka – dragonj, zombies, dhe plotë geja. Seriali më…

10

Hixhrat e Pakistanit, nga Bruno Morandi

Në nënkontinentin Indian, Hixhra (Hijra) janë eunukë, njerëz interseks dhe transgjinorë. Të njohur edhe si…

Mori Fund Eddy Belleguele

Édouard Louis është shkrimtar gej francez, autori i librit “Mori Fund Eddie Belleguele (The End…

21

“Virgjëreshat e përbetuara” apo burrneshat shqiptare nga Jill Peters

Fotografja Jill Peters në vitin 2012 ka vizituar fshatrat në pjesën kodrinore të Shqipërisë Veriore,…

Konfirmohet nga Nickelodeon se Spongebob Squarepants është pjesë e komunitetit LGBTQ+

Seksualiteti i SpongeBob SquarePants ka hyrë në bisedën e vitit 2020 dhe duket se të…

20

Rojet e Mbretëreshës të Britanisë së Madhe, pozojnë për këtë set homoerotik ushtarak të fotografëve Clavering dhe Parkhurst

John Charles Parkhurst (1927-2000) ka punuar së bashku me Basil Arthur Scott Clavering (1910-1973) në…

Libri “Portreti i Dorian Gray” nga Oscar Wilde

Libri “The Picture of Dorian Gray (Portreti i Dorian Gray)”, shkruar nga shkrimtari irlandez Oscar…

Festivali historik “Koovagam” në Indi

Fotografja dhe regjisorja Jess Kohl ka fotografuar komunitetin trans gjatë festivalit historik “Koovagam” i cili…